Linser med lök

Linser med lök
Foto: TV4

Från Algeriet kommer det här receptet med gröna linser. Linser är en av basingredienserna i den nordafrikanska maten. Rätten är lättlagad och god till sojakött, sojakorv eller quorn. För dig som inte vill ha en helt vegetarisk rätt kan vi rekommendera stekt kött, korv eller kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl gröna linser
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kanel
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0,5-1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 3 lagerblad
  • 5 dl vatten

Gör så här

  1. Skölj linserna väl och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka linserna i 3 minuter. Skala den gula löken och vitlöksklyftorna. Skär löken i klyftor och krossa vitlöksklyftorna.
  2. Blanda vitlökskrosset med kanel, spiskummin, peppar, kajennpeppar och salt. Häll av vattnet från linserna. Lägg i lökklyftor och lagerblad i linsgrytan. Häll över olja, kryddblandningen och vatten.
  3. Koka linserna på svag värme med locket på tills de är mjuka, 30-35 minuter. Späd med mera vatten om det verkar torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept