Linser från Cervinia

Linser från Cervinia
Foto: TV4

De här linserna kan man njuta av i den lilla italienska alpbyn Cervinia. Du som äter vego light kan laga efter receptet. Om du vill äta helt vegetariskt hoppar du över baconet och byter ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong. Prova med sojakorv eller quornbitar som tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g linser
  • 1 stor gul lök
  • 1 rejäl stjälk selleri
  • 4 skivor bacon
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 0,5 liter hönsbuljong
  • olivolja
  • malen peppar

Gör så här

  1. Skär baconet fint. Skala och finhacka löken och skär sellerin smått, finhacka vitlöksklyftorna. Sätt en gryta på medelvärme och häll i så mycket olja att den precis täcker bottnen. När oljan blivit het lägger du i baconet och fräser det utan att bryna några minuter.
  2. Nu är det dags för lök, vitlök och selleri. Fräs allt i ytterligare några minuter, fortfarande utan att bryna, innan du lägger i linserna. Rör om väl och häll sedan på så mycket hönsbuljong att det gott och väl täcker.
  3. Låt koka upp, lägg på locket och låt sedan alltsammans sjuda på ganska svag värme i 35–45 minuter eller tills linserna känns mjuka. Smaka av med nymalen peppar och eventuellt lite extra salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept