Linsbiffar med krämig sallad

POPULÄRT
koket.se
Linsbiffar med krämig sallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Linsbiffar med krämig sallad

22 ingredienser

30 m

Saftiga och goda linsbiffar med svamp och salladslöks serveras med en krämig asiatisk sallad!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Linsbiffar

  • 4 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 800 g färdigkokta linser
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk torkad mald svamp (t ex trattkantareller, shiitake eller Karl-Johan)
  • 2 msk japansk soja
  • rapsolja, till stekning

dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk yoghurt
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 limefrukt, saften
  • salt

sallad

  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 0,5 litet huvud spetskål
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • 2 gemsallad
  • 1 knippe rädisa
  • 100 g böngroddar

Gör så här

  1. Hacka salladslöken, även det gröna. Riv vitlöken. Mosa linserna ordentligt och blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till biffar och stek dem gyllene på båda sidor i rapsoljan.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt.
  3. Rosta sesamfröna tills de är gyllene. Ställ åt sidan.
  4. Skiva spetskål tunt. Hyvla eller skala gurka och morot i långa remsor. Bryt gemsalladen i mindre bitar. Dela rädisorna i fyra delar.
  5. Lägg grönsakerna och böngroddarna i en skål och häll på dressingen. Blanda runt ordentligt.
  6. Servera biffarna med salladen och strö över sesamfrön!