Koka linserna enligt anvisning på paketet, röda linser har kortast koktid. Ansa och strimla purjolöken och paprikan, skala och hacka den gula löken och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Fräs purjolök, lök och paprika i smör tillsammans med champinjonerna.
Sätt ugnen på 275°. Dela zucchinin på mitten och gröp ut innanmätet. Tärna zucchiniköttet och blanda ner det i riset. blanda även ner grönsakshack och linser i riset. Fyll squashen med risblandningen och strö över ost. Gratinera i ugn i 20 minuter.
Gör under tiden tomatsåsen: Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt buljong, lite i taget. Krydda med tomatpuré, salt och peppar.
Tärna paprika, morot och sockerärter, ansa och skiva purjolöken. Blanda ihop grönsakerna och servera till zucchinin med tomatsåsen.