Lins- och risfylld zucchini med tomatsås

Lins- och risfylld zucchini med tomatsås
Foto: TV4

Om du har lite ris över kan fylla zucchini tillsammans med linser och en god tomatsås till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora zucchini
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 50 g färska champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 40 g torkade linser
  • 1-2 dl riven ost
  • 2 dl kokt, kallt ris
  • Grönsaker:
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 morot
  • 50 g sockerärter
  • lite purjolök
  • smör att steka i
  • Tomatsås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet, röda linser har kortast koktid. Ansa och strimla purjolöken och paprikan, skala och hacka den gula löken och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Fräs purjolök, lök och paprika i smör tillsammans med champinjonerna.
  2. Sätt ugnen på 275°. Dela zucchinin på mitten och gröp ut innanmätet. Tärna zucchiniköttet och blanda ner det i riset. blanda även ner grönsakshack och linser i riset. Fyll squashen med risblandningen och strö över ost. Gratinera i ugn i 20 minuter.
  3. Gör under tiden tomatsåsen: Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt buljong, lite i taget. Krydda med tomatpuré, salt och peppar.
  4. Tärna paprika, morot och sockerärter, ansa och skiva purjolöken. Blanda ihop grönsakerna och servera till zucchinin med tomatsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept