Linneas tuttifruttihjärtan

POPULÄRT
Linneas tuttifruttihjärtan
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Linnea
Linnea

Linneas tuttifruttihjärtan

Av: Linnea

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

ca 1 h 30 m

Visa kärlek med spröda mördegskakor med ett stilrent godishjärta i tuttifruttismak.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner kakor
  • 100 g smör, kallt
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Wilton pink geléfärg
  • tuttifruttiessens

Gör så här

  1. Skär det kalla smöret i kuber.
  2. Vispa smör och socker i en köksassistent. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Häll det i omgångar i smörblandningen.
  4. Vispa tills det är helt blandat.
  5. Ta 1/3 av degen och färga med Wilton pink geléfärg.
  6. Ta några droppar av tuttifruttiessensen och blanda ner i den rosa degen.
  7. Platta till båda degarna och lägg på plastfolie och in i kylen i ca 30 min.
  8. Sätt ugnen på 175 grader.
  9. Ta ut båda degarna ur kylskåpet och kavla dem lika tjocka på bakplåtspapper. Ta en rund utstickare och tryck ner i den ljusa degen. Ta en mindre utstickare och tryck ner i mitten av den ljusa degen. (Ta bort den lilla ljusa pluppen).
  10. Ta samma mindre utstickare och tryck ner i den rosa degen. Ta upp den rosa pluppen och lägg den i den ljusa kakan. (Gör så med alla kakorna).
  11. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
  12. Lägg bakplåtspappret på med kakorna på. Ta sedan av bakplåtspappret och låt kakorna svalna helt.