Linneas tuttifruttihjärtan

ca 1 h 30 m
12 kakor
Linneas tuttifruttihjärtan
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Visa kärlek med spröda mördegskakor med ett stilrent godishjärta i tuttifruttismak.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

26 november 2015
Visa mer
ca 1 h 30 m
12 kakor

Du behöver

  • 100 g smör, kallt
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Wilton pink geléfärg
  • tuttifruttiessens

Gör så här

  1. Skär det kalla smöret i kuber.
  2. Vispa smör och socker i en köksassistent. Tillsätt ägget och fortsätt vispa. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Häll det i omgångar i smörblandningen. Vispa tills det är helt blandat.
  3. Ta 1/3 av degen och färga med Wilton pink geléfärg.
  4. Ta några droppar av tuttifruttiessensen och blanda ner i den rosa degen.
  5. Platta till båda degarna och lägg på plastfolie och in i kylen i ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Ta ut båda degarna ur kylskåpet och kavla dem lika tjocka på bakplåtspapper. Ta en rund utstickare och tryck ner i den ljusa degen. Ta en mindre utstickare och tryck ner i mitten av den ljusa degen. (Ta bort den lilla ljusa pluppen).
  8. Ta samma mindre utstickare och tryck ner i den rosa degen. Ta upp den rosa pluppen och lägg den i den ljusa kakan. (Gör så med alla kakorna).
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
  10. Lägg bakplåtspappret på med kakorna på. Ta sedan av bakplåtspappret och låt kakorna svalna helt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept