Limoncello - italiensk citronlikör

Limoncello - italiensk citronlikör
Foto: Katja Kristoferson

Limoncello är en sötsyrlig, solgul citronlikör som är utmärkt att avsluta middagen med. Här har jag valt att ge bort min limoncello i en burk med citronskalen kvar, men självklart går det lika bra att sila bort dem och hälla upp likören på fina flaskor. /Linnéa Seidel

Läs mer om

Gott att ge bort


27 mars 2012
Visa mer

Du behöver

  • 12 st citroner, ekologiska
  • 7,5 dl brännvin
  • 6 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Tvätta och skala citronerna med potatisskalare.
  2. Se noga till att inte få med den vita beska hinnan.
  3. Lägg skalremsorna i en ren och rymlig glasburk.
  4. Pressa citronerna och häll citronsaften i burken.
  5. Fyll på med brännvin och låt stå svalt och mörkt i 5 dygn.
  6. Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och låt svalna helt.
  7. Häll sockerlagen i burken och blanda väl.
  8. Låt burken stå kallt och mörkt i minst 1 vecka, gärna längre, innan du silar av skalen och häller upp likören på väl rengjorda flaskor.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept