Pesto på västerbottensost

pesto
Foto: Katja Kristoferson

Det finns säkert lika många varianter på pesto som det finns pestoälskare. Det här är min pestovariant med västerbottensost. Recept ur boken Gott att ge bort.

Peston håller i cirka 2 veckor i kylskåp. Receptet räcker till cirka 2 dl pesto.


Läs mer om boken Gott att ge bort


19 december 2011
Visa mer

Du behöver

Pesto

  • 50 g pinjenötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 50 g västerbottensost
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Rosta pinjnötter i en medelvarm och torr stekpanna.
  2. Skala vitlök och lägg den tillsammans med pinjenötter, basilika (även stjälkarna) och olivolja i en matberedare.
  3. Mixa till en slät massa.
  4. Riv osten fint och mixa ner den.
  5. Smaksätt din pesto med salt och peppar.
  6. Häll upp i peston en väl rengjord burk och häll ett tunt lager olivolja ovanpå så att peston täcks.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept