Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan

25 min
4 - 6
Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan
Foto: Adrian Mueller
25 min
4 - 6

Du behöver

  • 3 knippen grönkål, grovhackad
  • 2 dl hasselnötter
  • 100 g parmesanost
  • salt

Dressing

  • 1 citron, saften av
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela nötterna i halvor och rosta på en plåt i ca 20 minuter tills de är gyllene.
  2. Blanchera grönkålen. Blanchera är ett tjusigt ord för att koka grönsaker i vatten med salt i ca 1 minut och sedan direkt lägga dem i en skål med vatten och is. Det gör att grönsakerna håller sig krispiga. Sila av och låt torka.
  3. Blanda dressingen och häll över grönkålen. Strö över hasselnötterna och hyvla över parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept