Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan

25 min
4 - 6
Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan
Foto: Adrian Mueller
Från Nyhetsmorgon

Jag älskar grönkål, eller kale som den heter i USA, inte att förväxlas med vitkål. Grönkålen är hälsosam och fungerar utmärkt som sallad. Det här receptet är både nyttigt och enkelt att svänga ihop. /Linnea

20 september 2014
25 min
4 - 6

Du behöver

  • 3 knippen grönkål, grovhackad
  • 2 dl hasselnötter
  • 100 g parmesanost
  • salt

Dressing

  • 1 citron, saften av
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela nötterna i halvor och rosta på en plåt i ca 20 minuter tills de är gyllene.
  2. Blanchera grönkålen. Blanchera är ett tjusigt ord för att koka grönsaker i vatten med salt i ca 1 minut och sedan direkt lägga dem i en skål med vatten och is. Det gör att grönsakerna håller sig krispiga. Sila av och låt torka.
  3. Blanda dressingen och häll över grönkålen. Strö över hasselnötterna och hyvla över parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept