Linguine med röd pesto

20 m
4
Linguine med röd pesto
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 500 g linguine
  • 100 g parmesan, riven
  • 200 g soltorkade tomater, hackade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 dl skållad mandel, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 0,5 dl färsk basilika

Gör så här

  1. Koka upp rejält med pastavatten, minst en 5-literskastrull till 4 pers. Salta med drygt 1 tsk salt per liter, inte mindre.
  2. Lägg alla ingredienser till peston utom olivoljan i en mixer och kör till den konsistens du tycker om. Själv gillar jag när det finns lite bitar kvar. Rör ner oljan för hand för att undvika beska. Konsistensen ska vara ganska fast.
  3. Koka pastan al dente och spara ca 1-2 dl av pastavattnet i en skål. Rör ut din tomatpesto med pastavattnet till en krämig men inte alltför rinnig sås. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen, skeda snabbt över tomatpeston och rör om ordentligt.
  4. Toppa gärna med extra hyvlad parmesanost och färska örter - servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept