Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin
Foto: TV4

En smak av Medelhavet direkt hem i köket. Den här rätten är mycket snabblagad och även trevlig att bjuda på. Kanske efter jobbet?

30 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g linguine-pasta
  • 400 g färska blåmusslor
  • 100 g calamares
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 4 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 1 citron

Gör så här

  1. Rengör musslorna. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem lätt mot bänken. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skala moroten och palsternackan tärna dem fint. Hacka persilja och basilika. Skär citronen i klyftor.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olivolja. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Slå över vitt vin och buljong. Krydda med salt och peppar. Låt småputtra i 5 minuter. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslorna med de nykokta linguinerna och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept