Linguine med basilika, pistaschnötter och parmesanost

15 m
4
Linguine med basilika, pistaschnötter och parmesanost
Foto: Ingvar Eriksson
Från Nyhetsmorgon

Enkel pasta med hemgjord pesto på pistaschnötter, basilika, chili och parmesan. Snabbt och gott!

”Man behöver inte alltid göra pesto med pinjenötter – här med pistaschnötter istället.” /Markus

24 april 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 1 dl naturella pistaschnötter, skalade
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 400 g linguine

Gör så här

  1. Mixa nötter, vitlök, basilika, parmesanost, chili, olja och vatten till en pesto. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda pastan med peston. Smaka av ytterligare en gång.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept