Linguine med basilika, pistaschnötter och parmesanost

POPULÄRT
koket.se
Linguine med basilika, pistaschnötter och parmesanost
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Linguine med basilika, pistaschnötter och parmesanost

10 ingredienser

15 m

Enkel pasta med hemgjord pesto på pistaschnötter, basilika, chili och parmesan. Snabbt och gott!

”Man behöver inte alltid göra pesto med pinjenötter – här med pistaschnötter istället.” /Markus

Se Markus Aujalay laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl naturella pistaschnötter, skalade
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g linguine

Gör så här

  1. Mixa nötter, vitlök, basilika, parmesanost, chili, olja och vatten till en pesto. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda pastan med peston. Smaka av ytterligare en gång.