Lingonsylt

Lingonsylt
Foto: TV4

God och hållbar sylt som passar till alla typer av svensk husmanskost.

11 juni 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 l färska lingon
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • ev pektin

Gör så här

  1. Rensa lingonen i en skål med vatten. Skräpet flyter upp. Häll bort vattnet.
  2. Lägg lingonen i en gryta och tillsätt vatten. Hetta upp långsamt på medellåg värme. Låt sjuda i 15 minuter. Skumma av.
  3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner lite socker i taget. Rör om då och då, tills sockret löst sig. Låt sylten på nytt sjuda i 10 minuter på låg värme. För fastare sylt: Tillsätt pektin enligt anvisning på förpackning.
  4. Tag av från plattan och låt stå några minuter. Skumma av väl och häll över på väl rengjorda burkar. Skruva på locket medan sylten är varm, samt vänd dem upp och ner. Då fäster locken tätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept