Lingonparfait på krispig kanelbotten

Lingonparfait på krispig kanelbotten
Foto: TV4

Den mjuka parfaiten får sällskap av en krispig botten som smakar kanel.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 10 st digestivekex
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk smör
  • 3 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl djupfrysta lingon
  • Till garnering:
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Krossa kexen och blanda med kanel. Smält smöret och rör ner. Tryck ut kexblandningen i bottnen på en form med löstagbar kant.
  2. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens. Blanda 1 ½ dl lingon med de vispade äggulorna och vänd ner grädden i äggblandningen. 3 Häll smeten ovanpå kexbottnen i formen. Frys 5-6 timmar. Ta ut och låt tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering. Strö de resterande lingonen över och dekorera med citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept