Lingonparfait med lingonsås

Lingonparfait med lingonsås
Foto: TV4

Smaken av lingon passar bra till dessert. Den här efterrätten innehåller både lingonsylt och färska lingon. Parfaiten ska stå i frysen i 5 timmar, så planera i god tid.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 dl lingonsylt
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker (knappt)
  • 2 tsk gin (kan uteslutas)
  • 5 dl vispgrädde

Lingonsås:

  • 5 dl färska lingon
  • 0,5 dl strösocker

Till servering:

  • mandelflarn

Gör så här

  1. Parfait: Vispa grädden till hårt skum. Rör samman lingonsylt, äggulor och socker. Tillsätt gin, om du vill ha med det. Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Häll smeten i en avlång form. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 5 timmar.
  2. Sås: Blanda samman lingon och strösocker. Rör till ett fint mos eller kör i matberedare.
  3. Ställ formen i kyl 3/4 till 1 timme före servering. Skär skivor av parfaiten och servera med såsen och mandelflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept