Lingonparfait

Lingonparfait
Foto: TV4

En succédessert som väntar i frysen medan gästerna njuter av middagen. Variera dekoren efter säsong och servera gärna en knaprig kaka eller ett sprött kex till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 2 dl lingonsylt, lättsockrad
  • lite pressad citron
  • 5 dl vispgrädde
  • mandarinklyftor till serveringen

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och äggulor i en tjockbottnad kastrull och sjud sakta till en tjock glansig kräm. Vispa hela tiden. Ta av från värmen och vänd ner lingonsylt och lite pressad citron. Låt kallna.
  2. Vispa grädden hårt och vänd ner den i den kalla krämen.
  3. Slå smeten i en vattensköljd ringform. Täck med plast och ställ formen i frysen några timmar. Vänd upp den på ett fat, lossa formen och garnera med mandarinklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept