Lingonkokta päron

Lingonkokta päron
Foto: TV4

Koka gärna päronen någon dag innan de ska serveras, så hinner de dra åt sig mycket smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fasta päron
  • 2,5 dl koncentrerad lingondricka
  • 2,5 dl vatten
  • 1 st kanelstång
  • 2 st stjärnanis
  • 4 msk rårörda lingon

Till servering:

  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Koka upp lingondrickskoncentrat med vatten och kryddor i en så liten kastrull som möjligt. Lägg i päronen så att de täcks av lagen.
  2. Koka upp, sänk värmen och sjud päronen under lock i 20-25 minuter. Päronen ska vara mjuka men inte mosiga. Låt dem kallna i lingonlagen.
  3. Blanda 4 msk av lagen med de rårörda lingonen och häll över päronen vid servering. Servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept