Lingonkokta gråpäron med kanel

Lingonkokta gråpäron med kanel
Foto: TV4

Lingonpäron är en klassisk svensk efterrätt. Små hårda gråpäron passar bäst.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 2 liter lingon
  • 500 g strösocker
  • 3 hel kanelstänger
  • 8 gråpäron

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med lingonen. Låt koka tills lingonen är ljust röda, nästan vita, eller i 10 minuter. Sila ner spadet i en annan stor kastrull, låt rinna av ordentligt så all saft kommer med.
  2. Häll sockret i saften och koka upp. Låt sjuda tills allt socker är upplöst. Lägg i kanelstängerna. Smaka av om saften är söt nog.
  3. Skala päronen och låt stjälkarna vara kvar. Lägg päronen i saften och koka tills de är nästan mjuka rakt igenom. Det tar ca 35 minuter. Låt dem kallna i spadet. Servera med vispad grädde och pudra över lite malen kanel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept