Lingonkaka

Lingonkaka
Foto: TV4

En saftig kaka med härlig kryddsmak. Servera den gärna med en klick vispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl tunn grädde
  • 1 dl smält smör
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl och bakpulver med kryddorna.
  2. Rör ned sylt, grädde, de blandade torra ingredienserna och sist smöret.
  3. Slå smeten i formen och grädda cirka 30 minuter. Låt svalna en aning. Lossa sedan formen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept