I samarbete med Kung Markatta

Linfrökex med flingsalt

75 m + 5 h
1 plåt
Kung Markatta Linfrökex
Foto: Kung Markatta
75 m + 5 h
1 plåt

Du behöver

  • 2,5 dl Kung Markatta linfrön
  • 0,5 dl Kung Markatta sesamfrön
  • 1 dl Kung Markatta pumpafrön
  • 1 dl Kung Markatta solrsosfrön
  • 3,5 dl vatten
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg alla frön i en skål och häll på vatten. Låt stå i kylen i 5 timmar.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt, bred ut fröna i ett jämnt lager och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i en timme.
  4. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda kexen i ytterligare en timme.
  5. Öppna ugnsluckan ett par gånger för att släppa ut ångan.
  6. Låt svalna och bryt i bitar.
  7. Förvara de färdiga kexen i en lufttät burk.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta