Honungskyckling

4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk timjan
  • 2 fänkålshuvuden
  • 4 persikor på burk
  • 1 ask rucola
  • 300 g getost
  • 0,5 dl olivolja
  • salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla fänkålen och lägg den i en skål med kallt vatten. Skär persikorna i klyftor och riv rucolan i grova bitar. Häll av fänkålen och lägg upp den på ett fat tillsammans med persikorna och rucolan. Bryt ner getosten och blanda den i salladen. Salta, peppra och ringla över lite olivolja.
  2. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i olivolja. Lägg över dem i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 180 grader i 15 min. Häll vinäger, honung, vitlök och timjan i en liten kastrull och låt småkoka under omrörning i några minuter. När kycklingen är klar häller du över marinaden och skedar runt några gånger så att smakerna sprids.
  3. Lägg upp kycklingen på salladen och ringla över resten av den varma dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept