Fiskbullar i tomatsås med spagetti

4

Du behöver

  • 500 g fiskfärs
  • 3 st äggvitor
  • 0,5 dl skorpmjöl
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 3 burkar hela tomater
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
  • 300 g spagetti

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt, smeten ska vara fast och jämn. Låt färsen stå och svälla i 15 minuter i kylen.
  2. Finhacka löken till tomatsåsen och fräs i lite olivolja i en rymlig kastrull. När löken blivit genomskinlig tillsätter man tomaterna. Häll därefter i vinäger, socker, salt och peppar. Blanda och låt stå och koka i 15 minuter. Använd en stavmixer och mixa såsen, den behöver inte vara helt slät. Låt såsen stå på låg värme medan du gör fiskbullarna.
  3. Ta ut färsen och forma med en matsked till små bullar. Lägg dem på ett fat tills alla är klara. Lägg dem sedan i såsen och låt koka i 7 minuter. Koka spagettin och servera tillsammans med fiskbullarna och tomatsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept