Fisk i paket

4

Du behöver

  • 4 bitar marulk (a 200 g)
  • 3 dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 4 stora tomater
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1,5 dl urkärnade små svarta oliver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg saffranet i vinet och låt stå och dra. Under tiden: Lägg ut fyra ark bakplåtspapper på köksbänken, dela tomaterna och ta bort fröna. Skär tomatköttet i mindre bitar och lägg åt sidan så länge. Lägg en fiskbit på varje ark och strö över tomaterna, fördela oliverna och lägg några kvistar rosmarin på toppen. Ringla till sist över lite olivolja, salta och ta några tag med pepparkvarnen. När man ska hälla på vinet är det bra om man lägger över arket i en djup tallrik så vinet inte rinner ut innan man hinner stänga paketet. Vik ihop nästan hela paketet hårt så det håller tätt. Häll i vinet från den sidan som är öppen och vik sedan samman helt så vinet stannar kvar inne i paketet. Sätt paketen på en plåt och baka i 15 minuter på 250 grader. Servera med kokta grönsaker eller bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept