Fisk från Lissabon

4

Du behöver

  • 4 svärdfiskkotletter (eller torsk) a 225 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 400 g färska tomater
  • 1 brk sardeller
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl torrt vin
  • 20 svarta oliver
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Olja en form där fisken kan läggas i ett enda lager. Salta och peppra fisken och lägg i kylen tills det är dags att tillaga den.
  2. Häll olivoljan i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt tomaterna i bitar, 1 msk hackade sardeller, tomatpurén som upplösts i vinet och persiljan. Låt koka i ca 5 minuter, eller tills det har tjocknat. Skeda tomatsåsen över fisken. Låt stå i ugnen tills fisken är ogenomskinlig (mellan 10 och 15 minuter).
  3. Servera rätten med finhackad persilja, citronklyftor, ev lite vitt bröd till och ett glas vitt vin!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept