Timjandoftande kantarellsoppa

Timjandoftande kantarellsoppa
Foto: TV4

Bjud på en god soppa med grillat bröd till förrätt.

Dryck
Santa Ana Viogner, 73874 på beställningssortimentet. Ett argentinskt vin med bra kryddighet samt en myskdoftande fetma. Bra tips: låt samma vin användas som ”stänk” i soppan.

Linda från Stockholm lagade även

Hjortstek på Älgövis


Italiensk Cheesecake



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • timjan

Tillbehör

  • grillat bröd

Gör så här

  1. Rensa svampen.
  2. Fräs svampen och löken tillsammans i ett par matskedar smör.
  3. Låt all vätska koka in.
  4. Pudra över mjölet, rör om, tillsätt vin och buljong under fortsatt omrörning.
  5. Låt sjuda c:a 20 minuter.
  6. Vispa ihop grädde och äggulor och rör ner i soppan.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Låt allt bli riktigt varmt, men koka absolut inte.
  9. Servera med grillat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept