Toscansk leverpastej

1 h
4
1 h
4

Du behöver

  • 350 g kycklinglever
  • 1 liten rödlök
  • 1 morot
  • 0,5 glas vino santo (sött dessertvin)
  • 2-3 italienska anjovisar
  • 1 msk kapris
  • 2 salviablad
  • olivolja
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och morot, fräs i en gryta tillsammans med olivolja. Grönsakerna skall ej bli bruna utan endast mjuka.
  2. Efter någon minut tillsätt kycklinglevern och salvian. Dra upp värmen så att det fräser om levern.
  3. När levern fått färg tillsätt vinet och låt det puttra med lock tills levrarna är genomkokta.
  4. Stäng av plattan och låt det svalna.
  5. När det har svalnat ta ur salvian.
  6. Häll i kaprisen och ansjovisen. Mixa ihop det till en lite grövre paté.(Blir det för hårt kan man späda ut med vatten).
  7. Tillsätt till sist en rejäl klick smör och salta efter behov.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept