Lingonglass

10 min + 3 h
4
Lingonglass
Foto: TV4

Lingonglass gjord på vaniljglass, crème fraiche och rårörda lingon. En god glassdessert som passar perfekt som dessert till vilt.

Dryck
Lakka hjortronvin eller Asti Cinsano även hemgjorda lagrade dessertvin gjort på fläderbär kan ha goda smaker som matchar kall glass.
Glassen går bra att göra i ordning flera dagar i förväg innan servering.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 september 2014
Visa mer
10 min + 3 h
4

Du behöver

  • 1 l god vaniljglass
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl rårörd lingonsylt

Till servering

  • 2-3 dl vispad grädde
  • ev. några färska hela lingon och några droppar gin

Gör så här

  1. Skär glassen i kuber och blanda hastigt ihop den med crème fraiche och lingonsylt. Arbeta snabbt så inte glassen smälter för mycket. Häll glassen i en kak- eller glassform, gärna med hål i mitten, och frys in. Glassen behöver mellan 3-5 timmar att bli hård igen.
  2. Vid servering doppa formen hastigt i varmt vatten och vänd upp glassen på ett serveringsfat. Fyll hålet i mitten på glassen med vispad grädde. Dekorera med färska hela lingon och om så önskas droppa lite gin över glassen strax innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept