Linas saffransdoftande fisksoppa

Linas saffransdoftande fisksoppa
Foto: TV4

En underbart god soppa att värma sig med under vinterhalvåret. Serveras med nyttiga frökex.

Vintips från Lina
Jules Muller Riesling Reserve, 79 kr art nr 6622

Krydda rätten efter smak med till exempel basilika och chili.

Lina bjöd även på

Chèvre med rödbetor


Mamma Evas cheesecake



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 maj 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

Fisksoppa

  • 400 g lax
  • 400 g torsk
  • räkor
  • 4 st havskräftor
  • 500 g musslor
  • 1 pkt saffran
  • 1 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 3-4 matlagningsgrädde
  • Crème fraiche, efter smak
  • 2-3 dl vitt vin
  • 1 st lök, gul
  • 3-4 st vitlökar
  • Broccoli, efter smak
  • Blomkål, efter smak
  • Dill
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Frökex

  • 1 dl linfrö
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sesamfrö, svarta
  • 1 st äggvita
  • 1-2 dl parmesan, riven

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Hacka löken och fräs i smör tillsammans i en kastrull.
  2. Tillsätt kryddor, saffran, buljong, grädde, crème fraiche, vin och grönsaker och låt sjuda ca 10-15 minuter.
  3. Lägg i fisken och skaldjuren och sjud ca 5-7 minuter, låt inte fisken koka sönder.
  4. Ta grytan från värmen och lägg i räkorna.
  5. Låt soppan dra ett par minuter.
  6. Garnera med havskräftor och dill.
  7. Frökex
    Sätt ugnen på 130 grader.
  8. Lägg linfrön i vatten och låt svälla i några timmar.
  9. Blanda linfrön med svarta sesamfrön, äggvita och färskriven parmesan.
  10. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  11. Bred ut matskedsstora klickar på bakplåtspappret till riktigt tunna rundlar.
  12. Ugnsbaka i 15 minuter och känn sedan på kexen - är de mjuka behöver de någon minut till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept