Chicken nuggets med ris och currysås

Chicken nuggets med ris och currysås
Foto: TV4

Chicken nuggets med ris och currysås

Av: Lina Gebäck

17 ingredienser

Hemgjorda chicken nuggets smakar alltid bättre.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 0,75 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 4 msk rapsolja
  • 4 kycklinginnerfiléer

Currysås

  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl kokosmjölk

Tillbehör

  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka basmatiris enligt instruktion på förpackningen.
  2. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, (alt. 1,75 dl enbart ströbröd eller enbart sesamfrö) salt och malen vitpeppar. Häll rapsolja i en långpanna eller rymlig ugnsform.
  3. Skär varje kycklinginnerfilé i två jämnstora delar. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg, vänd dem i sesamfrö/ströbrödsblandningen och lägg i ugnsformen. Tillaga i mitten av ugnen cirka 12-13 minuter. Ta gärna ut dem efter halva tiden och vänd bitarna med en kökspincett eller stekspade.
  4. Gör currysåsen under tiden. Häll rapsolja i en kastrull, tillsätt curry och låt det fräsa hastigt. Strö över vetemjöl och rör ihop. Häll ner mjölk och vispa tills det är en jämn, klumpfri sås. Smula ner kycklingbuljong (alt. hönsbuljong) och låt tjockna något. Tillsätt kokosmjölk och koka ihop någon minut
  5. Skär gurka och morötter i stavar. Lägg upp i en skål tillsammans med körsbärstomater, några hela och några skurna i halvor och servera till.