Say cheese

Say cheese
Foto: TV4
Paj

Laxcheesecake med löjrom och crème fraiche.

Vintips från Lina
Jules Muller Riesling Reserve, 79 kr art nr 662

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


26 oktober 2011
Visa mer
3h
8

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g mjukt smör

Fyllning

  • 2 st ägg
  • 400 g Philadelphiaost
  • 150-200 g rökt lax i bit
  • 4 st vårlökar
  • 2 st rödlökar
  • vitpeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • rivet citronskal
  • pressad citronsaft

Gör så här

  1. Smula sönder kavringen och blanda den med smöret till en deg.
  2. Det går även att mixa ihop degen.
  3. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  5. Blanda philadelphiaosten med crème fraichen.
  6. Smält gelatinet i en kastrull med lite citronsaft och lägg i ostblandningen, rör ihop.
  7. Ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar.
  8. Fördela laxen snyggt över fyllningen och strimla vårlöken, rödlöken & citronen.
  9. Dekorera med det över laxen och pressa slutligen lite citronjuice över.
  10. Till serveringen så behöver du en uppläggningsring att stansa ut små cirklar med.
  11. Servera med en snyggt upplagd klick créme fraichen och en fint formad löjromsklick.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept