Pasta Niçoise med senapsvinägrette och knapriga krutonger

Pasta Niçoise med senapsvinägrette och knapriga krutonger
Foto: TV4

Du behöver

  • 300 g fullkornspasta
  • 4 st ägg
  • 0,5 ask sugar snaps (sockerärtor)
  • 1 påse mizubasallad
  • 0,5 st gurka
  • 2 st tomater
  • 0,5 st rödlök
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 2 burkar tonfisk
  • 0,5 påse krutonger

Vinägrette

  • 0,75 msk senap
  • 0,75 msk vinäger
  • 0,75 msk honung
  • 5 msk olja
  • 3 msk vatten
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka fullkornspasta och hårdkoka äggen. När pastan är klar, häll av vattnet och skölj hastigt med kallt vatten. Skala och skär äggen i klyftor.
  2. Skölj sugar snaps, mizunasallad, gurka och tomater. Skär gurkan i centimetertjocka skivor och sedan i stavar. Skär tomaterna i klyftor och skiva rödlök i tunna ringar eller hacka den grovt. Lägg upp grönsakerna på ett fint salladsfat i väntan på de övriga ingredienserna.
  3. Till vinaigretten blandar du senap, vinäger, honung, olja, vatten, vitlöksklyfta, salt och svartpeppar.
  4. Blanda pasta, grönsaker, kalamatoliver, tonfisk och lägg försiktigt äggen ovanpå. Servera med vinaigrette och krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept