Köttfärssås med röda linser, finrivna morötter, champinjoner och fullkornspasta

Köttfärssås med massor av nyttigheter. Testa detta recept och du kommer att må underbart.

12 februari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 150 g champinjoner
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkade timjan
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 l vatten
  • 0,75 dl torkade linser
  • 2 tsk socker
  • 300 g fullkornspasta
  • 1 st gul paprika
  • 0,5 ask sugar snaps (sockerbönor)
  • 1 dl kärnfria oliver

Gör så här

  1. Hacka gul lök, skala och finriv morötter, skiva champinjoner. Ta fram en rymlig stekgryta med ett tättslutande lock, gärna gjutjärnsgryta.
  2. Stek lök och pressade vitlöksklyftor mjuka i olja. Skjut löken åt sidan i grytan och tillsätt ytterligare lite matfett och bryn köttfärs. Skjut även färsen åt sidan och stek champinjonerna lätt. Rör ihop med löken och köttfärsen.
  3. Smula ner köttbuljongtäningarna. Tillsätt svartpeppar, salt, timjan (eller 1 msk oregano), tomatpuré. Strö över vetemjöl och rör ihop. Tillsätt krossade tomater, vatten, torkade röda linser och de rivna morötterna. Om du vill; strö över strösocker. Lägg på ett tättslutande lock och koka på svag värme 12-15 minuter. Linserna ”förbrukar” mycket vätska så ifall det sipprar ut mycket ånga när det kokar; fyll på med lite vatten mot slutet.
  4. Koka fullkornspasta. Ta fram en skål och lägg upp gul paprika skuren i stora klyftor, sugar snaps och kärnfria kalamataoliver.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept