Lime- och kanelkakor

Lime- och kanelkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Mördegskakor med kaneldoftande limesylt och grön glasyr. Till det här receptet används endast hälften av mördegen. Resten kan exempelvis användas till Maritas kakor med apelsin och choklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

24 september 2015
1 h

Du behöver

Mördeg

  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 1 krm salt
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 2 äggulor

Limesylt

  • 4 lime, saften
  • 0,75 msk kanel
  • 100 g syltsocker

Kristyr

  • 60 g florsocker
  • 0,75 msk limesaft
  • några droppar grön hushålls-/pasta-färg

Gör så här

  1. Mördeg
    Knåda ihop alla ingredienser och låt vila 30 min (inplastad) i kyl.
  2. Sylt
    Koka ihop limesylten och låt svalna.
  3. Kristyr
    Rör samman alla ingredienser i kristyren till den är jämn.
  4. Utbakning
    Ta ut degen från kylen och dela den i två lika stora delar. Du ska endast använda den ena delen i detta recept.
  5. Kavla ut degen till två lika stora längder. Gör en skåra med en sked och fyll med limesylten.
  6. Lägg på plåtar. Grädda i 200 grader i 8 min. Låt svalna lite och skär därefter kakorna och låt svalna helt. Ringla kristyren över kakorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept