Lime- och kanelkakor

Lime- och kanelkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Marita Widman
Marita Widman

Lime- och kanelkakor

Av: Marita Widman

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

1 h

Mördegskakor med kaneldoftande limesylt och grön glasyr. Till det här receptet används endast hälften av mördegen. Resten kan exempelvis användas till Maritas kakor med apelsin och choklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Mördeg

  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 60 g florsocker [1 dl]
  • 1 krm salt
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 2 äggulor

Limesylt

  • 4 limefrukter, saften
  • 0,75 msk malen kanel
  • 100 g syltsocker

kristyr

  • 60 g florsocker
  • 0,75 msk limefrukt, saft
  • några droppar grön hushålls-/pasta-färg

Gör så här

Mördeg

  1. Knåda ihop alla ingredienser och låt vila 30 min (inplastad) i kyl.

Sylt

  1. Koka ihop limesylten och låt svalna.

Kristyr

  1. Rör samman alla ingredienser i kristyren till den är jämn.

Utbakning

  1. Ta ut degen från kylen och dela den i två lika stora delar. Du ska endast använda den ena delen i detta recept.
  2. Kavla ut degen till två lika stora längder. Gör en skåra med en sked och fyll med limesylten.
  3. Lägg på plåtar. Grädda i 200 grader i 8 min. Låt svalna lite och skär därefter kakorna och låt svalna helt. Ringla kristyren över kakorna.