Lime- och kanelkakor

Lime- och kanelkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1 h

Du behöver

Mördeg

  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 1 krm salt
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 2 äggulor

Limesylt

  • 4 lime, saften
  • 0,75 msk kanel
  • 100 g syltsocker

Kristyr

  • 60 g florsocker
  • 0,75 msk limesaft
  • några droppar grön hushålls-/pasta-färg

Gör så här

  1. Mördeg
    Knåda ihop alla ingredienser och låt vila 30 min (inplastad) i kyl.
  2. Sylt
    Koka ihop limesylten och låt svalna.
  3. Kristyr
    Rör samman alla ingredienser i kristyren till den är jämn.
  4. Utbakning
    Ta ut degen från kylen och dela den i två lika stora delar. Du ska endast använda den ena delen i detta recept.
  5. Kavla ut degen till två lika stora längder. Gör en skåra med en sked och fyll med limesylten.
  6. Lägg på plåtar. Grädda i 200 grader i 8 min. Låt svalna lite och skär därefter kakorna och låt svalna helt. Ringla kristyren över kakorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept