Limadipp

10 m
5 dl
Från Nyhetsmorgon

Utmärkt som tillbehör på brödet, till sallader och soppor.

3 januari 2016
Visa mer
10 m
5 dl

Du behöver

  • 500 g smörbönor, kokta
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saften från
  • 4 msk tahini
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 0,5-1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk sumac (kan uteslutas)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom bladpersiljan och kryddorna. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten för att underlätta mixningen.
  2. Avsluta med att mixa ner persiljan grovt. Smaka av med spiskummin, sumac, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept