Löjromsmousse med krassekavring

Löjromsmousse med krassekavring
Foto: TV4

En lyxig och lättgjord förrätt. Receptet är beräknat för 5-6 personer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Rotari Brut reserva. Artnr 7567.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 november 2010
Visa mer

Du behöver

Löjromsmousse

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 hekto philadelphiaost, naturell
  • 1 hekto Kalixlöjrom
  • 1 st citron, skalet (endast det gula - zest)
  • 5-6 st stora räkor per portion
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 3-4 msk vispgrädde
  • citron
  • dill
  • En nypa svartpeppar och salt

Kavring

  • 1 st limpa Kavring
  • 1 kartong krasse
  • 2-3 msk rumstempererat smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Löjromsmousse: Rör crème fraiche och ost mjukt.
  2. Blanda försiktigt i löjrommen, citronskalen och den finhackade rödlöken Ställ i kylen ca 20-30 minuter.
  3. Rör i grädden, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i höga glas, t ex martiniglas.
  4. Dela de rensade räkorna på mitten och lägg i dem lite nonchalant.
  5. Sätt en halv skiva citron på kanten av glaset och dillkvist över moussen Ställ in i kylen tills det är dags att servera.
  6. Kavring: Skär kavringen i ganska tunna skivor, ta ut en rund kavring med hjälp av ett stort glas (1 rund kavring per person).
  7. Hacka krassen.
  8. Rör smöret mjukt i en liten skål.
  9. Blanda i krassen.
  10. Salta och peppra till lagom smak. Bred det på kavringen, sätt plast över och ställ kallt
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept