Knäckflarnskorgar med limoncellomarinerade persikor, grädde och chokladhack

30 min
Knäckflarnskorgar med limoncellomarinerade persikor, grädde och chokladhack
Foto: TV4

En efterrätt som funkar på den finaste fest. Recpetet ger cirka 7-8 flarn. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Gott att dricka till
Bricco Quaglia Muscato d´Asti. Artnr 94169.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 september 2010
Visa mer
30 min

Du behöver

Knäckflarnskorgar

  • 100 gram smör
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Marinerade persikor

  • 4 st persika (en per person)
  • 0,75 dl limoncello plus lite till grädden
  • 2-3 msk spad från persikolagen
  • 1-2 dl vispgrädde plus en nypa socker
  • 0,5 st Lindt-citron/ingefära chokladkaka

Gör så här

  1. Knäckflarnskorgar
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål utom smöret.
  3. Smält smöret och häll i skålen med alla ingredienser.
  4. Klicka ut ca 1 msk smet en plåt med bakplåtspapper. Max 2 på varje plåt, de flyter ut rejält (man kan använda samma bakplåtspapper hela tiden).
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 6-7 minuter, kolla noga så de inte bränns.
  6. Låt kakorna stå ca 2-3 minuter och ta sedan försiktigt loss dem från plåten och lägg dem på ett upp och nervänt glas.
  7. Marinerade persikor
    Dela persikorna i tunna skivor.
  8. Häll i spadet från persikolagen samt limoncellon i en skål.
  9. Lägg i persikorna och låt marinera ett par timmar.
  10. Hacka chokladen.
  11. Vispa grädden, tillsätt socker och häll i ett par matskedar av likören, smaka av tills det blir lagom styrka.
  12. Ta persikorna från marinaden och lägg dem i knäckkorgarna.
  13. En klick grädde på och toppa med den hackade chokladen och korgen är klar!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept