Lill Lindfors Rödbetor med chèvresås

Lill Lindfors Rödbetor med chèvresås
Foto: Lena Koller
Lill Lindfors
Lill Lindfors

Lill Lindfors Rödbetor med chèvresås

Av: Lill Lindfors

Från: Sinnenas mat

6 ingredienser

”Gör gärna såsen i förväg, så hinner smakerna utvecklas. Tycker du inte om rosmarin, byt ut den mot finskuren gräslök. Ett tips när du ska skala rödbetorna är att använda skrubbvantar, som till färskpotatis. Skölj vantarna i kallt vatten först, så blir det inte så varmt att hålla i rödbetorna.” - Lill Lindfors

Ingredienser

portioner
  • 150 g chèvreost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • örtsalt
  • 1 msk honung, flytande
  • 4 rödbetor

Gör så här

  1. Mixa ost (med kanterna kvar) och crème fraiche.
  2. Tillsätt rosmarin, örtsalt och honung. Smaka av, ta lite mer honung om du vill ha såsen sötare.
  3. Skär bort blasten och skölj rödbetorna men skala dem inte. Viktigt är att låta rotfästet vara kvar. Lägg rödbetorna i osaltat kokande vatten och koka tills de är mjuka men spänstiga, 15–20 minuter.
  4. Häll av vattnet och låt dem svalna en aning innan de skalas. Skiva dem och servera med såsen.
  5. Dekorera med en kvist rosmarin.