Zuppetta di cozze

ca 30 min
4
Zuppetta di cozze
Foto: Tv4

Blåmusslor i vitt vin med bottarga, torkad fiskrom. En musselsoppa med en härlig doft av Medelhavet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2799 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien
Ett torrt, aromatiskt vin med inslag av päron, mineral och örter. Vinet har en fin syra som passar utmärkt till syran i löken, chilipepparn och citronen. Vinet har även toner av honung vilket gifter sig fint med den lilla sötma som finns i musslorna.

13 maj 2013
Visa mer
ca 30 min
4

Du behöver

  • 2 kg blåmusslor
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 gul lök
  • 1 röd chilipeppar
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 msk fiskfond
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 citron
  • 100 g bottarga (sardisk torkad fiskrom)
  • 4 tjocka skivor lantbröd

Gör så här

  1. Tvätta musslorna i kallt vatten, släng de musslor som är öppna. Hacka lök, vitlök och chili och lägg det i en stor kastrull med het olivolja.
  2. Lägg i musslorna och låt dem öppna sig, tillsätt vitt vin, 4 citronklyftor och fond och låt koka ihop i ca 10 minuter. Hacka persilja och blanda i.
  3. Lägg upp i djup tallrik och riv bottarga över alltihopa. Servera med ugnsrostat bröd som gnids med en vitlöksklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept