Crema Catalana

ca 2,5 h
4
Crema Catalana
Foto: Tv4

Krämig och god, en klassisk dessert som är populär i länderna kring Medelhavet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco, Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten med smak av päron och äpple gifter sig strålande med sötman från vanilj och socker. Syran i vinet gifter sig fint med syrligheten från citronen. 

13 maj 2013
Visa mer
ca 2,5 h
4

Du behöver

  • 4 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 20 g mjöl
  • 100 g socker
  • 4 äggulor
  • 0,5 citron, skalet
  • 4 msk råsocker
  • valfria bär, till exempel hallon

Gör så här

  1. Vispa ihop socker, äggula och mjöl till en vit kräm.
  2. Värm mjölken tillsammans med vaniljstång och citronskalet (ta bort det vita, annars kan det smaka lite beskt) blanda ner äggkrämen i mjölken och rör om på låg värme till den tjocknar.
  3. Häll upp i fyra låga formar och låt det svalna.
  4. Fördela råsocker jämnt på krämen och bränn med brännare till du får en gyllenbrun färg. Garnera med hallon eller andra bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept