Libanesiska små mezerätter

40 m
4
Libanesiska små mezerätter
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Hummus

  • 400 g kikärtor, mosade
  • 2 msk tahini, sesampasta
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk yoghurt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften

Baba Ganoush

  • 400 g auberginer i burk, mosade
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk tahini, sesampasta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 citron, saften

Sujuk, Libanesisk lammkorv

  • 2 sujuk, lammkorvar (köps i orientaliska mataffärer)
  • 1 msk olivolja

Halloumi

  • ca 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja

Yallayalla bröd

  • 2 pitabröd

Gör så här

  1. Hummus
    Häll de mosade kikärtorna i en skål. Blanda ned alla ingredienser och rör om ordentligt tills du fått en jämn och slät smet.
  2. Baba ganoush
    Häll de mosade auberginerna i en skål, tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt tills du fått en mjuk och jämn smet.
  3. Sujuk
    Värm upp stekpannan med 1 msk olivolja. Skär korven efter egen smak, vissa skär så att dem ser ut som en 5-krona, vissa skär så att dem ser ut som bacon. Stek ena sidan i 3 minuter sedan vänder du och steker andra sidan i 3 minuter.
  4. Halloumi
    Värm upp stekpannan med 1 msk olivolja. Skär osten efter eget smak, ju tunnare desto godare. Stek i 3 minuter, vänd sedan sida och stek ytterligare 3 minuter.
  5. Yallayalla bröd
    Sätt ugnen på 200 grader. Klipp pitabrödet i små bitar och rosta i ugnen tills de får fin färg och blir knapriga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept