Leverpastej

Leverpastej
Foto: TV4

Det är inte svårt att laga egen leverpastej. Den passar utmärkt på julbordet, men kan lagas året runt och serveras som förrätt eller smörgåspålägg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g svinlever
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovisfiléer, liten
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 0,5 tsk smulad timjan

Du behöver också:

  • en matberedare

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skär levern i bitar och löken i klyftor. Låt ansjovisen rinna av.
  2. Kör lever, lök och ansjovis till en jämn smet i matberedare. Tillsätt äggen och grädde, mjöl, salt och kryddor. Kör så att allt blandas väl.
  3. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i ca 1 timme eller till innertemperatur 70°.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept