Lertallrikasill

Lertallrikasill
Foto: TV4

Förr tillagades sillen i ugnen på lertallrik, därav namnet på rätten. En riktig husmansklassiker!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g saltsillfiléer, urvattnade
  • 2 st rödlökar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl grädde

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Skala och finhacka löken. Lägg ihop filéerna två och två med löken emellan. Vänd dem i ströbröd och lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 15 min. Häll grädden över sillen och låt den stå i ugnen i ca 5 minuter till.
  3. Servera kokt skalpotatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept