Lerpottasill

Lerpottasill
Foto: TV4

Det här är en klassisk, skånsk potatisrätt med ljummen matjessill. Den blir som allra bäst med färskpotatis. För att kunna laga lerpottasill behöver du 4 ugnssäkra portionsformar eller tallrikar.

15 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 matjesfiléer
  • 0,5 kg färskpotatis
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 0,5 knippa dill
  • 0,5 knippa gräslök

Till servering:

  • 125 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Skala äggen och hacka dem. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka dill och gräslök. Blanda samman ägg, lökhack, dill och gräslök.
  2. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna. Fördela matjesfiléerna i de ugnssäkra formarna. Värm dem i ugnen i ca en halv minut. Sillen ska bara bli ljummen.
  3. Fördela äggblandningen över sillen, fördela potatisarna och slå över det brynta smöret. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept