Holms trattkantarellsoppa

Holms trattkantarellsoppa
Foto: TV4

Holms trattkantarellsoppa

Av: Lennart E Bengtsson

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 min

Allemansmenyn följer ovan och har en hel rätt som kan plockas i naturen.”Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck:
Ett litet glas sherry och kallt vatten

Ingredienser

portioner
  • 6 dl torkade trattkantareller
  • 4 schalottenlökar
  • 3 dl vatten
  • 3 dl färsk matlagningsgrädde
  • 2 dl ohomogeniserad mjölk (eller mellanmjölk)
  • 125 g färskost med smak av vitlök eller pepparrot
  • salt (efter smak)
  • citronpeppar (efter smak)
  • färsk gräslök (eller persilja)
  • rostat Wapnödinkelbröd

Gör så här

  1. Låt svampen ligga i blöt 4-5 min med 1 tsk salt. Koka den svagt i vattnet 5 min. Vid behov skumma bort proteinet. Bryn löken och häll ner tillsammans med svampen och krydda med 1 krm citronpeppar. Häll i mjölken. Låt soppan sjuda 3 min.
  2. Sönderdela svampen grovt med en stav. Tillsätt osten och sedan grädden efter smak. Krydda efter smak. Låt soppan sjuda 3 min. Serveras på varm tallrik där färsk persilja eller gräslök sprids på soppan samt rostat bröd.