Halstrad sej med potatis, röd- och gulbeta rökt sidfläsk och rödbetskalvsky serveras med

4

Du behöver

  • 600 g sejfilé (helst färsk, annars fryst)
  • 150 g rödbetor
  • 150 g gulbeta
  • 250 g potatis
  • 60 g purjolök
  • 1,5 msk gräslök
  • 1,5 msk dill
  • 1,5 msk kapris
  • 60 g rökt sidfläsk
  • Rödbetskalvsky
  • 3 dl kalvfond (egen kokt eller flaska)
  • 2 schalottenlökar
  • 50 g rödbetor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk socker
  • salt
  • Pepparrotscrème
  • 80 g färskost
  • 20 g riven pepparrot
  • 1 msk mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär sejfilén i 150 g portionsbitar (behåll gärna skinnet kvar)
  2. Koka betorna och potatisen, och skala dem.
  3. Skär betorna i fyra klyftor, skiva sedan dessa i centimetertjocka skivor.
  4. Skär potatisen på samma sätt.
  5. Skär purjolöken i strimlor.
  6. Finhacka gräslök och dill.
  7. Skär det rökta sidfläsket i små tärningar.
  8. Rödbetskalvsky
  9. Finhacka schalottenlöken och rödbetan.
  10. Fräs mjukt i smöret.
  11. Tillsätt sockret och kalvfonden.
  12. Reducera till hälften.
  13. Smaka av med salt.
  14. Mixa och sila.
  15. Pepparrotscrème
  16. Rör färskosten smidig med den rivna pepparroten.
  17. Smaka av med salt och peppar.
  18. Halstra sejen i het panna
  19. Fräs upp allt utom rödbetorna.
  20. Fräs rödbetorna.
  21. Fördela på tallrikarna med rödbetorna runtom
  22. Och sejen ovanpå.
  23. Häll rödbetskalvskyn runt om och lite på fisken.
  24. Servera pepparrotscrèmen vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept