Stickans festspätta

Stickans festspätta
Foto: TV4

Stickans festspätta

Av: Lennart - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Spättafilé med inlindad i kräftost och hemligt ”gott-i-gotti” med pressad potatis och husets sallad.

Lennarts vintips
Hilltop Gewurtztraminer/Sauvignion Blanc, 59 kr, 5332

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé (eller annan plattfisk)
  • 400 g kräftost (eller räkost)
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 2 dillknippor
  • 250 g grön sparris
  • kräftstjärt
  • potatis
  • grönsaker, till sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Värm sparrisen i lättsaltat vatten.
  3. Smörj en eldfast form.
  4. Vispa grädden och blanda i kräftost.
  5. Använd hälften av blandningen.
  6. Bred blandningen på filéerna.
  7. Salta försiktigt och peppra.
  8. Lägg på dill.
  9. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen.
  10. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast om
  11. du föredrar att inte rulla filéerna.
  12. Häll blandningen över fisken.
  13. Klipp över dill.
  14. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen.
  15. Strö över kräftstjärtar före serveringen.
  16. Pressa den kokta potatisen.