Stickans festspätta

Stickans festspätta
Foto: TV4

Spättafilé med inlindad i kräftost och hemligt ”gott-i-gotti” med pressad potatis och husets sallad.

Lennarts vintips
Hilltop Gewurtztraminer/Sauvignion Blanc, 59 kr, 5332

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


19 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafilé (eller annan plattfisk)
  • 400 g bredbar kräft- eller räkost
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g lättcreméfraiche
  • salt
  • peppar
  • 2 dillknippor
  • 1 knippe färsk sparris
  • kräftstjärtar
  • potatis
  • Grönsaker till sallad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Värm sparrisen i lättsaltat vatten.
  3. Smörj en eldfast form.
  4. Vispa grädden och blanda i kräftost.
  5. Använd hälften av blandningen.
  6. Bred blandningen på filéerna.
  7. Salta försiktigt och peppra.
  8. Lägg på dill.
  9. Rulla filéerna och lägg med skarven ner i formen.
  10. Om du så önskar tillsätt lättcrèmefraiche i blandningen – lämpligast om du föredrar att inte rulla filéerna.
  11. Häll blandningen över fisken.
  12. Klipp över dill.
  13. Gratinera i 200-225 grader under 30 minuter tills fisken har den rätta färgen.
  14. Strö över kräftstjärtar före serveringen.
  15. Pressa den kokta potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept