Lusask-crêpe med "Teolinda" - touche

Lusask-crêpe med "Teolinda" - touche
Foto: TV4

Lusask-crêpe med "Teolinda" - touche

Av: Lennart - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Paprikafärsöppnare med lökstämning! Köttfärsfylld crêpe som gratineras i ugnen.

Dryckesförslag från Lennart
Alkoholfri ale, Nanny State, 1947, 11, 50:-

Ingredienser

portioner

Crêpesmet

  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 2,5 dl mjölk
  • salt

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök, stor (hackad)
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk HP-sås
  • tabasco
  • 2 klyftor vitlök
  • peppar (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • ost, riven

Dekoration

  • gul paprika
  • salladsblad

Gör så här

Smeten

  1. Blanda ingredienserna i crêpesmeten.
  2. Grädda tunna pannkakor men endast på ena sidan.

Fyllningen

  1. Blanda köttfärs, hackad lök och paprika och bryn i stekpanna.
  2. Salta och peppra efter smak.
  3. När färsen fått rätt färg så tillsätt ketchup, tomatpuré, HP-sås, tabasco och pressad vitlök.
  4. Låt alltsammans koka i cirka 15 minuter, smaka av.

Gratineringen

  1. Fyll den ogräddade pannkakssidan med fyllningen och rulla ihop.
  2. Smörj en eldfast form.
  3. Lägg i pannkakorna.
  4. Strö över den rivna osten.
  5. Gratinera i ugn i 200 grader i 10-15 minuter eller tills osten smält och rätten är genomhet.

Dekoration

  1. Några skivade gula paprikaringar och ett vackert salladsblad.