Lusask-crêpe med "Teolinda" - touche

Lusask-crêpe med "Teolinda" - touche
Foto: TV4

Paprikafärsöppnare med lökstämning! Köttfärsfylld crêpe som gratineras i ugnen.

Dryckesförslag från Lennart
Alkoholfri ale, Nanny State, 1947, 11, 50:-

19 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

Crêpesmet

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 2,5 dl mjölk
  • salt

Fyllning

  • 5 hg köttfärs
  • 1 st lök, stor (hackad)
  • 1 st paprika, röd (hackad).
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk HP-sås
  • Tabasco
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Peppar, efter smak
  • Salt, efter smak
  • riven ost

Dekoration

  • gul paprika
  • salladsblad

Gör så här

  1. Smeten
    Blanda ingredienserna i crêpesmeten.
  2. Grädda tunna pannkakor men endast på ena sidan.
  3. Fyllningen
    Blanda köttfärs, hackad lök och paprika och bryn i stekpanna.
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. När färsen fått rätt färg så tillsätt ketchup, tomatpuré, HP-sås, tabasco och pressad vitlök.
  6. Låt alltsammans koka i cirka 15 minuter, smaka av.
  7. Gratineringen
    Fyll den ogräddade pannkakssidan med fyllningen och rulla ihop.
  8. Smörj en eldfast form.
  9. Lägg i pannkakorna.
  10. Strö över den rivna osten.
  11. Gratinera i ugn i 200 grader i 10-15 minuter eller tills osten smält och rätten är genomhet.
  12. Dekoration
    Några skivade gula paprikaringar och ett vackert salladsblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept