Röra med smak av Vänern

Röra med smak av Vänern
Foto: TV4

Den här smaskiga röran med lax passar utmärkt till sprött knäckebröd. receptet räcker till 6-8 portioner. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

21 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 3 hg gravlax
  • 1,5 hg löjrom
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 st rödlök
  • 1 st späd purjolök
  • lime
  • dill
  • limebasilika
  • svartpeppar och salt
  • övriga kryddor efter smak

Gör så här

  1. Strimla gravlaxen fint och blanda sedan med creme fraichen.
  2. Hacka sedan löken och kryddorna fint, vänd sedan ner i dem i blandningen.
  3. Sist tar ni löjromen då den kan vara känslig för att arbetas för mycket.
  4. Låt stå i kylskåp minst 1 timme innan servering.
  5. Till denna röra serveras gärna ett sprött knäckebröd eller tunnbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept