Vit chokladterrin

Vit chokladterrin
Foto: TV4

Till den här terrienen med vit choklad passar det utmärkt med en syrlig sås, eller god marmelad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

22 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 2 msk socker
  • 5 msk vatten
  • 280 g vit choklad
  • 3 st ägg (separerade)
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Häll socker och vatten i en gryta och värm försiktigt och under omrörningtills sockret har lösts upp.
  2. Koka upp och koka i 1-2 min till en sockerlag. Dra sedan bort kastrullen från plattan.
  3. Bryt den vita chokladen i små bitar, rör ner dem i sockerlagen och blanda. Låt svalna.
  4. Vispa sedan ner äggulorna i chokladsmeten och låt den svalna helt.
  5. Vispa grädden lätt tills den precis håller formen, och vänd ner den i chokladsmeten.
  6. Vispa äggvitorna styva i en ren skål, vänd sedan ner dem i chokladsmeten.
  7. Häll upp i en form som rymmer ca 9 dl, plasta in den med plastfolie och frys över natten.
  8. Tag fram ur frysen ca 10-15 min innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept