Red Sails In the Sunset

30 min
4
Red Sails In the Sunset
Foto: TV4

Varmrökt lax med hjortronsås och tunnbrödsegel. Passar både som förrätt, på buffébordet och som huvudrätt. Om du väljer att laga den som huvudrätt, servera den då med potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Clay Station nr. 22228.

20 oktober 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Tunnbrödsegel

  • 1 dl varmt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk anis och fänkål, gärna grovstött
  • 0,5 dl kornmjöl, ca
  • 2-3 dl vetemjöl till en fast deg
  • Vete- och grahamsmjöl till utbakning, rikligt
  • riven Västerbottensost

Hjortronsås

  • 1 dl hjortron
  • 2 dl crème fraiche, lätt om man vill
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • varmrökt lax

Gör så här

  1. Tunnbröd
    Blanda allt till en rätt fast deg.
  2. Forma små runda bullar, ämnen, och kavla ut så tunt du kan. Kavla sedan med kruskavel.
  3. Skär ut trekanter ur kakan och grädda 1,5 - 2 minuter på var sida i 250 grader.
  4. Då bröden svalnat strös Västerbottensost på och så gratineras bröden.
  5. Låt svalna innan servering. Det går även att köpa färdigt tunnbröd och gratinera.
  6. Hjortronsås
    Mosa hjortronen, men spara några till dekoration.
  7. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera till varmrökt lax.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept