Kräm på färska bär med havreflarn

Från Nyhetsmorgon

Efterrätt, mellanmål, frukost eller bara för att det är så gott. Kräm är snäll mot själen och väcker goda barndomsminnen till liv. Krämen går även att göra på andra bär, till exempel skivade jordgubbar. Bären ska inte kokas, på så sätt behåller de all smaken.

2 april 2008
Visa mer
4

Du behöver

Kräm:

  • 0,5 liter (250 g) färska hallon och/eller blåbär
  • 2 dl koncentrerad röd saft
  • 4 dl vatten
  • 3 msk potatismjöl

Till servering:

  • gräddmjölk
  • Havreflarn:

Till ca 30 kakor:

  • 75 gr smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk sirap
  • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Hallonkräm:
  2. Lägg hallonen i en skål. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Vispa tills det kokar upp och krämen tjocknar. Häll krämen över hallonen och rör om. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.
  3. Havreflarn:
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner de övriga ingredienserna till en smidig smet. Klicka ut 1 msk i taget av smeten på bakplåtspapper på plåt. Tänk på att kakorna flyter ut. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, tills de har blivit bruna. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept